Smittskydd är allas vårt ansvar. För att inte utsätta varandras hästar för onödig smitta med sjukdomar finns i alla hästsporter strikta regler för hur sjukdomsfall, misstänkta och konstaterade, ska hanteras. Allt för att eventuell smitta ska hållas så begränsad som möjligt.

Kan du med gott samvete skriva på en ryttarförsäkran? En rekommenderad karantäntid är 21 dagar. Har din häst fått en ny kompis i hagen eller stallet? Har man hanterat karantänen på ett bra sätt? Behöver du själv fundera på att ”isolera” din egen häst 21 dagar innan tävling? Detta är viktiga frågor att ställa sig innan man åker iväg med sin häst till inte bara tävling utan även träning, eller annat evenemang.

Ryttarförsäkran

Vinir Islandshästförenings styrelse rekommenderar alla som anordnar evenemang, hemma-hos-ritter, tävlingar etc där hästar från olika stall träffas att be alla ryttare lämna in en Ryttarförsäkran vid ankomst.

Du som ryttare och hästägare är ansvarig för att din häst inte har med sig smitta till en tävlingsplats, eller annat tillfälle där flera hästar samlas. 
När du skriver på Ryttarförsäkran intygar du att:

 • Du accepterar och lovar att följa villkoren i FEIF Rules & Regulations uppförandekod.
 • Du försäkrar heder och samvete, att under de tre senaste veckorna, räknat från dagen, har hästen
  • icke visat tecken som kan tyda på smittsam sjukdom.
  • icke varit uppstallad i stall, där smittsam sjukdom dig veterligen förekommit,
  • ej heller på annat sätt varit i kontakt med annan häst, som såvitt känt kan misstänkas ha haft någon sjukdom och
  • är erforderligt tränad för tävlingsdeltagande samt i övrigt dig veterligen frisk. 

Säkerställ att du förstår innebörden av det du skriver på genom att läsa igenom FEIFs uppförandekod: 
https://www.feif.org/Serv…/Documents/RulesandGuidelines.aspx

Blankett för Ryttarförsäkran finns här:
http://www.icelandichorse.se/…/blanket…/ryttarforsakran.pdf…

Ansvar

Vi uppmanar er att inte klappa eller hantera varandras hästar, eller låna utrustning av någon utanför Ert eget stall. Detta gäller även medföljande fotfolk.
Vid tävling kommer vi att fortsättningsvis lämna prisrosetten till ryttaren vid prisutdelning, i stället för att gå mellan hästarna och sätta på rosetter.

Det är viktigt att vara uppmärksam på hur hälsoläget är i stallet, inte minst för hästarnas välmående. Sjukdomar hos hästar kan ta allvarliga vändningar eller orsaka konsekvenser för andra hästägare om smitta förs vidare. Även gemensamma hästtransporter kan utgöra en smittorisk om man inte tänker på detta.

Det som till exempel ser ut att vara en enklare förkylning kan vara symptom på en allvarligare luftvägsinfektion, till exempel kvarka eller virusabort Har hästarna inte hållits isolerade, eller varit på ett evenemang eller tävling, kan spridningen bli större än nödvändigt. Det kan orsaka stora ekonomiska konsekvenser för hästverksamheter och stuterier, tränare och andra som lever på sin verksamhet, tävlingshästägare, men även för ryttare som har detta som hobby och lägger ner mycket pengar på träning och tävling.

Det är alltså viktigt för all hästverksamhet att hästarna skyddas från smittor och att infektioner kan bekämpas effektivt.

Tänk på att smitta inte bara sprids mellan olika hästar, utan även kan överföras via kläder och skor! Visa varandra respekt genom att inte besöka olika stallar eller ens ett möte iförd dina ridkläder och skor som du haft i stallet där hemma.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen för Vinir Islandshästförening

Vinirs styrelse har för 2019 utarbetat nedanstående policy kring sponsring:

Beslutsförfarande:

Alla ärenden om sponsring ska avgöras på ett styrelsemöte.

Eventuella förfrågningar och underlag där fråga om sponsring ska behandlas ska underställas styrelsen minst en vecka innan styrelsemötet.

Budget för sponsring:

Vinir avsätter 2019 ca 60 000 kr till sponsring enligt följande fördelning:

Tävling:                 ca 30 000 kr

Aktiviteter:         ca 30 000 kr

Dag: söndag 24 februari

Tid: 17.00

Plats: Restaurangen Mölndals Golfklubb, Lindome

Karta:

karta MGK

Anmälan senast 20 februari 2018 till Emma Härnström via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Vi tar gärna emot frågor och förslag till årsmötet, senast 1 vecka innan mötet. Skickas skriftligen till ordförande Karin Andersson via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Efter mötet bjuder vi som vanligt på smörgåstårta! Denna gång ”hembakad” av Andreas på golfrestaurangen. Glöm inte att anmäla allergier!

Årsmöteshandlingar

Dagordning för mötet

Verksamhetsberättelse

Årets höstmöte hade en späckad agenda, och ungefär 35 medlemmar deltog. Mötet innehöll bland annat tre olika föreläsningar, visning av möjliga profilkläder i shoppen, en enkät med möjlighet att tycka till i flera frågor samt en god fisksoppa följd av kaffe och kaka. Hade du inte möjlighet att vara med kommer här en kort rapport.

Vinir bjuder in till årets höstmöte! Det blir ett fullspäckat program med många intressanta och roliga punkter, samt roliga överraskningar. 

Dag: Söndag 18 november

Tid: 17:00

Plats: Mölndals Golfklubb, Lindome

Program:

Föreläsning:

- Cecilia Ahlstedt från Agria

Föredrag med Vinirmedlemmar som gjort spännande saker i år:

- Kurs på Island för unga avelsvisare -  Amanda Hagberg

- FEIF Youth Cup - Emilia Nyström

- Guldsuccé på NM - Linnea Vas

Modevisning:

- I samarbete med vår nya samarbetspartner för klubbkläder "På Bettet". Var med och rösta fram de plagg du gillar bäst och helst vill se som Vinirs klubbkläder.

Övrigt:

- Info från styrelsen

- Info om tävlingar 2019

- Röstning om grenar på Alternativ KM 2019

 

Precis som förra året kommer vi att bjuda på en värmande fisksoppa (veg alternativ finns), kaffe/the och dopp.

Anmälan till Emma Härnström, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., senast 15 november. Meddela eventuella allergier och om du vill ha det vegetariska alternativet.

Varmt Välkomna! hälsar Styrelsen

Hej Medlem!

Nu närmar sig hösten med stormsteg och hösten innebär höstmöte i vår förening.
Vi vill härmed bjuda in alla våra medlemmar till Höstmöte på Mölndals Golfklubb, Lindome.

OBS! Ny plats!

Datum: Söndag den 22 Oktober, 2017
Tid: 16.30-18.30 c:a.

Vi har två intressanta talare på mötet.

 • Elise Harrysson kommer att berätta om sin väg till medaljer på SM, VM och GKSM
 • Anna-Rebecka lär oss mer om isländskt uttal, så att vi kan prata med våra hästar så att de förstår oss :-)

Varje föreläsning är ca 30 min, och sedan kommer det finnas tid för frågor och diskussioner kring ämnet.

Vi kommer bjuda på Fisk o skaldjurssoppa, bröd, bordsvatten, kaffe och kaka. Soppan är glutenfri, laktosfritt och vegetarisk behöver föranmälas. 

Höstmötet är kostnadsfritt för Vinirmedlemmar, har du inte löst ditt medlemskap för 2017 så skynda dig, vi hjälper gärna till om det krånglar, kontakta bara någon i styrelsen.

Vi kommer även informera lite om vad som händer i Vinir, och om nyheter från SIF, I mån av tid tar vi gärna emot förslag på motioner till SIF, samt idéer och tankar om hur vi kan göra Vinir till en ännu bättre förening med mera.

Anmälan till mötet sker via e-mail, senast 16/10 till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  – OBS att det är .se
(glöm inte att ange i din anmälan om du önskar någon form av special kost eller om du har några matallergier)

Varmt välkomna önskar vi i styrelsen!

*** Tyvärr blev ju West pass-tävlingen inställd. :-( Därmed utgår P2 och PP1 från årets KM. ***

--------------------------

Vinir kommer i år att kora klubbmästare i två passgrenar: P2 - speedpass och PP1 - stilpass, och detta kommer att göras på Västers tävling West pass den 3/9 på Säve! Vårt eget klubbmästerskap den 23-24/9 på Klevsvik kommer endast att bestå av ovalbanegrenar.

Vidare har styrelsen beslutat att sponsra de deltagare som ställer upp i P2 eller PP1 på West pass OCH deltar på vårt Vinir KM med 100kr för startavgiften på vårt KM! Detta för att gynna tävlandet av passgrenar, även om vi inte erbjuder det på vårt KM i år, och för att förenkla för de tävlande som vill tävla om femgångskombinationspriset. För att använda dessa 100kr kan ni antingen kryssa i "spilta" vid anmälan på vårt KM (funktionen som även fungerar som inlösen av funktionärskuponger) ELLER kontakta mig om ni redan är anmälda till KM. Pengarna kommer då att betalas ut i efterhand.


Vi hoppas att många av er är intresserade av att tävla både passgrenar på West pass och på vårt KM, in och anmäl er via Icesale! 😃


Mvh Vinirs styrelse och tävlingssektion genom Martina