Vill du lära dig mer om hur tävling för Islandshäst går till?

Vinir anordnar en teoretisk tävlingskurs med domare Karin Åkerström, riktad till dig som nyss börjat tävla, eller planerar att börja tävla, och till dig som vill men inte riktigt vågar engagera dig som funktionär för att du är osäker på hur tävlingarna fungerar. Här får du svar på alla dina frågor!

Dag: torsdag 9 maj

Tid: 18-20

Plats: IK Uvens stuga i Bunketorp, Lindome

Pris: 50 kr inkl fika. Betalas till Bankgiro 596-9514 eller Swish 123 024 1398 i samband med anmälan.

Anmälan till Johanna Ahlström Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 6 maj. Meddela eventuella allergier vid anmälan.

Innehåll:

  • Tävlingstyper
  • Tävlingsgrenar, uttagning och finaler
  • Tävlingsplats och förberedelser
  • Vilka funktionärer behövs och varför
  • Rollen som domarsekreterare
  • Enklare genomgång av brandväggar
  • Frågestund

Varmt välkomna önskar Fritidssektionen!

Vi har fått in önskemål om att arrangera en markarbeteskus, och nu är det dags! Linnea Vas, som är känd för att vara duktig på markarbete, kommer att hålla i kursen. Man kan deltaga med häst, eller vara med som åhörare för att lyssna och lära. Det finns 10 platser med häst och obegränsat utan. Två pass, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Detaljer om upplägg återkommer vi till. Först till kvarn!

Kursen hålls inomhus, i manege. Vinir bjuder på fika (macka och bulle/kaka). Om efterfrågan finns (och det inte regnar) kan vi ordna med en grill där man kan grilla egen lunch.

Datum: Lördag 1 december

Starttid: 09:00

Plats: Stall Bäckagården

Pris med häst: 500 kr

Pris utan häst: 150 kr

Det går bra att betala upp till 300 kr med funktionärskuponger!

Anmälan till Karin Andersson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) senast 29 november. 

Det finns hage att hyra under dagen. Pris 50 kr, bokas separat. Kontakta Stall Bäckagården för att boka och betala.

Välkommen!

Vinir ordnar en teoritävlingskurs för Karin, där hon informerar om de nya reglerna mm och där ni har möjlighet att ställa frågor.

Tisdag 14/3 kl 17-20 på Klevsviks gård 
3 timmar inkl fika för endast 100:-/person
Swisha till: 1230241398 eller PG: 596-9514

Anmäl till mig Johanna på mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Först till kvarn 16 platser ?

Välkomna!

Anmälan förlängd till 22 mars!

Välkomna till Vinirs träningsdag för avelsvisarintresserade med avelsdomaren Nina Bergholtz! Nina är bland annat avelsdomare och A-instruktör och har gedigen efterenhet av avelsvisningar. 

Några av er har säkert sett att Gandur anordnar denna kurs. På begäran anordnar vi motsvarande kurs för i första hand Vinirs medlemmar, men givetvis är alla intresserade välkomna i mån av plats!

Dag:      Söndag 2 april
Tid:        start kl 09:00, slut ca 17:00 (inkl tid för lunch samt kortare em-paus)
Plats:     Säve
Pris:       700 kr med häst, 400 kr utan häst (vid stort intresse blir det billigare)

Luncherbjudande: Om du vill köpa färdiglagad lunch + eftermiddagsfika, kontakta Mats Adler (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) för beställning. Pris 100 kr. Glöm inte att meddela eventuella allergier.

Helt OK att ta med sin egen lunch/fika också, så klart!

Det finns 10 platser för dig som vill komma med häst, och obegränsat för dig som vill vara åhörare. Dock måste det bli minst 10 ridande och 10 åhörare för att kursen ska bli av.

Målgrupp: alla ni som är nyfikna på att hur en avelsvisning för islandshäst går till, oavsett vilken häst du har. Alla ekipage är välkomna oavsett ålder och kön (även valacker), från skogsmullar till hästar som är färdiga för avelsvisning. Det går bra att delta både med och utan häst.