I år kommer Lag-SM att arrangeras den 26-28 juli i Kumla, det arrangeras av förra årets vinnare, Hrimfaxi.

Är du mellan 9-21 år och intresserad av att vara med i år? Skicka iväg en intresseanmälan till; Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Berätta gärna lite om dig själv och din häst.

Detta är inte en bindande anmälan. Om intresset visar sig vara stort kan vi arrangera ett möte där ni kan få information och träffa varandra. Vi kan eventuellt också boka in en gemensam träning.

Grenar som är med:

KATEGORI A
T5
T6
T7

KATEGORI B
V3
V4
F2

KATEGORI C
FR1 Flagglopp
TR1 Trail
Speedpass 80 m
CR1 Terräng
Dressyr
Smali

Lag show


Information om att tävla på Lag-SM:

-Lagen kvalar på uttagningar som hålls runt om i landet och det är de 14 bästa lagen och det vinnande laget från föregående år som får chansen att tävla på Lag-SM.

-Varje lag skall bestå av fyra (+ en reserv) eller sex (+en eller två reserver) ryttare. Reserver får tävla på Lag-SM, deras poäng räknas dock inte till laget. Deltagande hästar får delta från det år den fyller sex. Reservekipagen får endast användas på ordinarie plast då ordinarie ekipage inte tillåts starta beslutat av veterinär, läkare eller huvuddomare. Från och med 2012 får lagen inte ha reservhäst.

-Varje lag skall ha en lagledare på minimum 18 år och som ej rider i laget. Lagledaren på Lag-SM måste delta på ryttarmötet. Varje lag skall ha ett lagnamn som anges i anmälan.

-Varje lag måste ha minst ett ordinarie ekipage i varje gren, i annat fall ges noll (0) poäng i grenen. Varje lag får max ha två ekipage i varje gren, inklusive reserver. Varje ryttare skall ställa upp i två eller tre grenar beroende på antalet lagmedlemmar i laget. Har man ett fyramanna lag rider man tre grenar vardera, har man ett sexmannalag rider man två grenar vardera.

-Varje ryttare måste välja en gren från kategori A eller kategori B (ovalbanegrenar) men det är endast tillåtet att starta i en gren ur varje kategori i A eller B (alltså max en gångartsgren och en töltgren). Som ryttare för ett fyrmannalag kan man t ex välja att rida en A-gren, en B-gren och en C-gren eller två C-grenar och en A el. B-gren. Varje ryttare måste välja minst en gren från kategori C (utanför ovalbanan). En häst får inte starta fler gånger per dag än vad som regleras av Rules and Regulations. Alla i laget inklusive eventuella reserver och lagledare ska delta i Lagshowen. Poängen som laget erhåller i lagshowen räknas med i lagets totala poäng.

 

Bra länkar;

http://lagsmislandshast.se/

http://www.icelandichorse.se/MEDLEM/Ungdom/Lag-SM

För information om regler och hur alla grenar går till, regler kring deltagre, lagledare mm.

http://www.icelandichorse.se/globalassets/svenska-islandshastforbundet/ungdom/reglemente_lag-sm_190311.pdf

 

De flesta som varit med på Lag-SM tycker att det är en riktigt rolig uplevelse. Du har möjlighet att lära dig mycket nytt och får möjlighet att vara med på en stor tävling. Du kommer att ha både individuella och gemensamma mål med dina lagkamrater. Du kommer att lära dig oerhört mycket av dina kamrater och det är väldigt roligt att träna tillsammans. Det roligaste att träna inför är den gemensamma lag showen. När jag själv var med (fyra gånger) gjorde mitt lag shower med teman; Askungen, Robin Hood, Avatar och Star wars. Där gäller det att gå all in.

 

Har du några frågor går det bra att kontakta mig på mejlen ovan!

 

/Emma Härnström, Ungdomsansvarig

 

Nu har vi också spikat en andra träff (den första var ju när vi sågs på Nersgården).


Välkomna på träning på Klevsvik, lördag 5/3, kl 10:00. Detta gäller för alla som har lag och för alla som vill vara med men ännu inte har lag!

Egen mat medtages, vi fixar fika!

Anmälan till separat evenemang i gruppen "Vinir Lag SM 2016" , vill man komma så anmäl detta på evenemangssidan. Om ni vet någon som vill men inte är med i gruppen så är det bara att bjuda in, alla gruppmedlemmar kan bjuda in.

Har man inte Facebook så maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välkomna!

2016 är nu i full gång, tävlingssäsongen närmar sig med stormsteg
och det är nu dags att börja fundera på LagSM!

Vi välkomnar samtliga ungdomar som är medlemmar i Vinir (eller intresserade av att bli medlemmar i
Vinir) på ett möte på Nersgården 10/2 – 2016 kl. 18:30, självklart bjuder vi på lite fika!

Är du intresserad behöver du bara komma, du behöver inte ha ett klart lag eller veta speciellt mycket
om tävlingen. Ta gärna med en kompis!

Vi har lite nya tankar på upplägget inför 2016 och välkomnar alla idéer ni kan tänkas ha. Kom gärna
med frågor!

Mvh
Hanna Löfgren
0735-060616
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hej alla glada ungdomar! På lördag är det dags för Lag SM uttagning! Här kommer du att kunna hitta all information om dagen.

Ryttarbrev

Startlista Uppdaterad 22 maj

Funktionärsschema

Vi i Vinir ser mycket fram emot en trevlig och spännande dag!

Hjärtligt välkomna!

Tävlingsledare Ulrika Persson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0702-751132

För att förtydliga vad som gäller för att få sponsring vill vi lämna följande information:

Endast medlemmar i Vinir och lag som tävlar för Vinir på Lag-SM kval och Lag-SM kan få sponsring.

Om någon lagmedlem är huvudmedlem i annan förening så ska hon/han vara stödmedlem i Vinir.

Hälsningar från styrelsen, genom Hanna Löfgren

Välkomna på möte om lag-SM 2015, nr 2 i ordningen. Alla som vill vara med och tävla samt förälder/lagledare är välkomna att deltaga. Du är välkommen oavsett om du har ett färdigt lag eller om du än så länge är själv. Mötet är på Nersgården, Hällesåker, nu på söndag 8/3 kl. 17.00, fika ingår.

Vi har en Lag-SM grupp på Facebook, hittas enklast via Vinir gruppen. Tanken med gruppen är att samla alla Vinir-medlemmar som är intresserade av att delta på Lag-SM och tillhörande kval-tävling. Så hoppa in på Facebook och leta upp oss och gå med i gruppen så missar du inget.

I gruppen har jag idag lagt in tävlings reglemente och dressyrprogram. Det är jättebra om man har läst igenom detta innan mötet, har ni frågor så skicka gärna en kommentar på Facebook så ska vi försöka hitta svar.

Om ni inte har Facebook så skicka e-post till mig Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så ska jag försöka hålla er uppdaterade med vad som händer. 

Välkommen!

Ungdomssektionen inbjuder alla ungdomar till ett möte om Lag SM 2015!

Syftet med mötet är att alla ungdomar som är intresserade av att kvala till Lag SM i år, samt deras föräldrar, får träffas och få information och tillfälle att ställa frågor om vad som gäller i år. Djarfur och Vaengur har ju tidigare år haft med minst ett lag var - hur många lag får vi ihop i år? Hur skall lagen se ut? Hur lägger vi upp träningen inför kvalet på Säve 23/24 maj? Vem blir lagledare? Spännande spännande!

Anmäler dig till mötet gör du via evenemanget "Möte om Lag SM" som finns på Vinirs Facebookgrupp.

Självklart ordnar vi med smaskig fika!

Dag: Lördag 7 februari

Tid: 14:00

Plats: Stugan vid paddocken, Stall Klevsvik

Frågor? Kontakta Hanna Löfgren eller Elin Wallenbring. Kontaktuppgifter hittar du under "Styrelsen".