Här kommer en presentation av oss som sitter i styrelsen 2022!

 Cathrine  Karin1

 Ordförande Cathrine Sandberg

 Vice Ordförande Karin Andersson

Jag är 56 år gammal och bor på Bäckagården i Vallda. Jag, min syster Helen och hennes sambo Patrick flyttade in på gården 2016 och har drivit vårt stall för inackorderingar sedan dess. Numera har vi enbart islandshästar på gården, totalt ca 30 hästar, inklusive våra egna. Själv har jag 5 egna hästar tillsammans med min dotter, men Karolína fra Eylandi står fortfarande på Island. Köpte en ny häst, Grímur fra Husafelli 2, till min dotter i höstas så nu har Axjón från Stormsund blivit min ridhäst. (Bild på mig och Acke) Jag har också mer och mer börjat intressera mig för avel vilket är väldigt spännande. Min första avkomma Hlín från Bäckagården föddes 2022 och är mamma Salka från Lindvallen upp i dagen. Skall bli spännande att se hur mycket Viking det finns i henne när hon blir äldre. (bild)

Jag tycker det unika föreningslivet vi har i Sverige är viktigt. Jag har tidigare suttit i styrelsen för Sigur innan vi flyttade till Kungsbacka. Vi stod inackorderade på Stall Tofta och det blev naturligt att engagera sig i den breda barn och ungdomsverksamheten vi hade där. Här startade även mitt intresse för tävling. Vi var ett gott gäng som drog runt på varenda tävling tillsammans. När vi flyttade till Kungsbacka blev det naturligt för mig att engagera mig i Vinir.

Förutom att arbetet på gården tar en massa tid, så arbetar jag till vardags på Volvo Car Corporation. Jag jobbar inom inköp som Team Manager. I dagsläget inom ansvarsområdet Functional Plastics & Metals and Interior Trim & Lighting.

Jag är 56 år gammal, bor i Lindome. Har fyra islandshästar (tillsammans med dottern), men rider bara en av dem, nämligen Dans som är med på bilden.

Har suttit i både Djarfurs och Vinirs styrelser i en herrans massa år. Tycker fritidsaktiviteter är "roligast", d v s att träffas och umgås på olika teman runt våra fantastiska hästar.

Till vardags jobbar jag på VolvoCars som produktägare för ett egenutvecklat verktyg som hanterar bilmjukvara (ej stoppningen i sätena).

 Bild kommer snart  Kristina

 Kassör Åsa Adler

 Sekreterare Kristina Hagman

 Presentation kommer snart! Jag är en 53 år gammal hästnörd som bor söder om Fjärås Station på egen gård. Gården delar jag med min man, en katt och

fyra hästar – nåja tre egna och en lånad. Jag har två islandshästar som jag rider och tränar med samt två shetlandsponnys som jag tränar körning med.

Jag brinner för att anordna tävlingar i Vinirs regi samt det administrativa, som sekreterare i klubben.

Som ryttare strävar jag efter att ständigt lära mig mer och utvecklas.

I det civila arbetar jag som Executive Assistant på ett internationellt bolag, till ledningsgruppen.

Ledamöter

 freyr 2  Bella

Susanne Larsson 

Isabella Rinaldo

Bor i Agnsjödal, Älvsåker

Har en Valack född 2006, Freyr från Noltorp. Är själv +60. 

Har varit medlem i Djarfur / Vinir ca 20 år.

Är intresserad av fritids aktiviteter samt hälsa och helhet när det gäller Islandshästar. Brukar vara funktionär på tävlingar, då träffar man massa roligt folk och får se fina hästar. 

Utbildad kock men har jobbat inom kryddbranschen sen 1987. Produktutveckling för livsmedelsindustrin samt konsument. De senast åren som Kryddagent och jobbar med order och Kvalitet.

Mitt namn är Bella Rinaldo. Jag är 23 år gammal och sitter som ledamot i styrelsen på 1 år. En hjärtefråga för mig är att fortsätta bygga på den härliga gemenskapen vi har i föreningen, varesig det gäller fritid, tävling eller ungdom. Att vi kan träffa likasinnade och hitta på roliga grejer tillsammans, både med och utan häst.

Själv driver jag eget företag inom undervisning och träning av islandshäst. Att få ha hästen både som jobb och hobby har varit en dröm sedan jag var liten. När jag var yngre tävlade jag en del Lag-SM för Vinir och det gjorde också att jag fick upp ögonen mer för föreningen och dess arbete.

Just nu har jag 1/2 egen häst och en träningshäst på Stall Sinntorp i Lindome. 

 Rebecka  Tuija

 Rebecka Dahlquist

Tuija Riuttanen

Ålder: 24 år

Mitt uppdrag i styrelsen: Jag sitter som ledamot i styrelsen och sitter även i ungdomssektionen fr o m i år.

Hjärtefrågor: Jag brinner för att ordna aktiviteter och att inkludera alla typer av ryttare oavsett ålder eller ambitionsnivå.

Mitt islandshästintresse: Jag gillar att göra lite av varje med min häst. Har haft min valack i 13 år och vi har genom åren utövat både gångartsridning, hoppning, frihetsdressyr och körning. Vår favorit tävling har alltid varit Vinirs "alternativ KM" och favoritgrenen är barbackaslalom.

Till vardags sysslar jag med: Jag studerar civilekonomprogrammet på Halmstad högskola och jobbar deltid som personlig assistent.

 

 

 

 

Mitt namn är Tuija Riuttanen och jag är 63 år och gick i pension när vi flyttade hit till Kungsbacka

Jag är ledamot i Vinirs styrelse sedan två år tillbaka, vi flyttade till Älvsåker 1 november 2019 och tyckte det var ett bra sätt att lära känna nya människor att gå med i styrelsen för Vinir, men så kom ju pandemin i vägen så det blev inte så många arrangemang. Hoppas nu att i år blir ett bättre åt med roliga saker som vi kan ordna i Vinir.

Jag o Janne har 5 st islands ston i åldrarna 8-23 år fyra egna uppfödningar 1 inköpt som unghäst och den äldsta Embla 23 år skall ha föl om två månader med Oliver frá Kvistum.

Jag tycker om att tävla på mina hästar i en klubbnivå som passar oss bäst, att gå på kurser med mina hästar tycker jag också är roligt och givande. Arrangerar själv lite kurser med Johan Häggberg.

Till vardags så rider jag två av våra hästar och tar hand om sysslorna kring det för de står på stall nattetid.

Vi är några stycken som träffas och stickar/fikar ihop och ibland rider ut med våra hästar.

 Monica  Lina

 Monica Rohland

Lina Gustavsson

Mitt namn är Monica, jag är 58 år och har en hästgård i Lindome sedan 1998.

Hästintresset delar jag med min dotter. Vi har både avelsston och rid/tävlingshästar på gården.

Jag har suttit i Vinirs styrelse i många år, tidigare även i Vængurs styrelse.

I mitt engagemang i Vinir är mitt största intresse att vara delaktig i att arrangera olika aktiviteter. I övrigt har jag ett stort intresse för avel och följer gärna vad som händer i den världen. Några föl har det också blivit på vägen.

 

Mitt namn är Lina Gustavsson och jag är 21 år gammal. Jag bor i Kungsbacka och jobbar jag på en djurklinik som djurvårdare.  Jag har stora ambitioner om att utbilda mig vidare i framtiden. På fritiden ägnar jag mycket av min tid i stallet men träffar även vänner och målar. Mitt islandshästintresse började med en turridning i vackra Skåne som 10-åring, efter det var jag helt fäst! Sedan 2016 har jag en egen häst, vid namn Súnna från Broaskog som jag tränar och tävlar.

Min roll i styrelsen är ledamot.