Vinir islandshästförening har köpt in 2 st Equiband som vi lånar ut en månad i taget kostnadsfritt till våra medlemmar. Det finns många kopior, men Equiband är framtaget av veterinärer och det enda det finns forskning på. 
Du får möjlighet att prova, hitta ny träningsform och testa om du framöver tänker köpa en eftersom de kostar ca 3000 kr/st. Vi ser "sharing" som en bra medlemsförmån!

Vad är ett Equiband?
Equiband™ är ett unikt bålträningssystem utvecklat av tre av världens mest framstående inom området hästens biomekanik – Dr Hillary M Clayton, Dr Narelle Stubbs och Dr Nicole Rombach. Systemet grundar sig i hur man arbetar inom human idrottsmedicin och man har överfört dessa rehabiliterande och prestationsförbättrande principer till hästen.

Vi har ett storlek S och ett storlek M.

* Du intygar att det inte finns några sjukdomar i ditt stall, som en Ryttarförsäkran
* Lägg under tex en bit av ett lakan, eller tunnar handduk för att skydda mot värsta skiten, så den håller längre!
* Du tar bort hår med klisterrulle och torkar av schabraket med en våt trasa. Även gummiband torkas av.
Lämnas tillbaka så som du själv skulle vilja ha det utlämnat! (behöver ej tvättas mellan gångerna) Du behöver inte lossa fästena från gummibanden, utan kan tvätta och torka med fästena på plats.

Hämtas och lämnas:
Stall Sinntorp, vid Lindome kyrka,  förvarar Equibanden och där är det Anette Alsterå och Tina Rinaldo som hämtar in och kollar av Equibanden, innan de lånas ut. 
Om något går sönder står låntagaren för kostand av reservdel.
Viktigt att du själv håller koll på datumen så att du lämnar tillbaka Equibandet på Stall Sinntorp. (så vi slipper påminna eller jaga )

Detta ingår i paketet:
Ett schabrak - Equiband
2 st gummiband, ett noterat AB (magband) och ett HQ (bakbandet)
Ladda gärna ner appen: Equibodybalance (engångskostnad 249 kr) för att få tips om hur du spänner in, samt även få träningstips och kunskap. (en engångskostand för appen) PS: Man ska sakta vänja in banden, börja med 10 minuter. Magbandet kan alltid användas, men tänk på att bakbandet ska vara lösare åtspänt och användas kortare tid. En bra träningsvecka är att använda banden 3 gånger a 20 minuter, under 3-4 veckor.
Finns ett storlek S - rekommenderas för mindre islandhästar och om man endast marktränar, storlek M= rekommenderas för större islandshästar.

Mejla - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - för att ställa dig i kö.
Här är listan över medlemmar som hyrt föreningens Equiband 2024:
Februari:
Mars: Erica Hjelm (M) och Betty-Ann Munkenberg (S)
April: Pernilla Janovsky (S) och Eleonor Gustafsson Abaji (M)
Maj: Emma Hygrell Thorbjörnsson (S) och Isolde Villiamsson (M)
Juni: Hanna Lundqvist (M) och Cathrine Wiliamsson (S)
Juli: Yvonne Benzian (M) och
Augusti:
September:


* Lyssna på Equipodden om Equiband#115 Equiband med Viveca Ewards på Svensk Hästrehab – Equipodden – Lyssna här – Podtail
* Läs IAs månadstips augusti 2022 om Equibodybalance appen: IA´s Månadens tips - Ia och Denni (dennidesign.com)

Vi hade en medlemskväll 7 februari 2023 ute hos Svensk hästrehab i Vallda, för att dels höra om Equibanden och dels se vad de erbjuder för träningsmöjligheter.
I samarbete med RF SISU Västra götaland - Vinir islandshästförening jobbar med lärgrupper!
321791230 5254502734651032 7825306331125730817 n