Här kommer en presentation av oss som sitter i styrelsen 2024!

 Janne  Lina

 Ordförande Jan Berndtsson

 Vice Ordförande Lina Gustavsson

Jag heter Jan Berndtsson och är ny i Vinirs styrelse 2024. Efter att ha haft en paus från föreningslivet i några år tyckte jag det var dags för en comeback eftersom jag numera är typ pensionär.

Jag tycker det var väldigt kul och ärofullt att bli vald till Vinirs ordförande.

Jag började rida (Islandshäst) i vuxen ålder för nästan 40 år sedan. 1989 emigrerade jag och Tuija till Skaraborg där vi köpt en gård. Sedan dess har vi fött upp, tränat och tävlat våra hästar. 2019 flyttade vi tillbaka till västkusten (Hjälmared i Kungsbacka) och är sedan dess medlemmar i Vinir.

Jag har tidigare varit aktiv i Frigg och Vestur som styrelseledamot och ordförande.

Utöver att vara ordförande i Vinir är jag numera även vice ordförande i SIF’s Tävlingssektion och en del av Islandshästlandslagets uttagningskommitté (UK).

 

Mitt namn är Lina Gustavsson och jag bor i Kungsbacka och jobbar jag på en djurklinik som djurvårdare.  Jag har stora ambitioner om att utbilda mig vidare i framtiden. På fritiden ägnar jag mycket av min tid i stallet men träffar även vänner och målar. Mitt islandshästintresse började med en turridning i vackra Skåne som 10-åring, efter det var jag helt fäst! Sedan 2016 har jag en egen häst, vid namn Súnna från Broaskog som jag tränar och tävlar.

 

 

 

 

 

 

 

 Bild kommer snart  image0

 Kassör Giesela Magnusson

 Sekreterare Åse Arnvik

Presentation kommer snart!

Hej, Åse heter jag och är inflyttad från Göteborg till Lindome sedan några år tillbaka och det tack vare att islandshästen som vi hade då bodde på ett stall här.  Numera finns det i familjen några hästar som främst dottern rider. Min roll från och med i år är som sekreterare i styrelsen och började som ledamot i Vinir förra året.

Ledamöter

 HannaL  Karin1

Hanna Lundqvist

Karin Andersson

Jag heter Hanna Lundqvist och är ledarmot i styrelsen sedan våren 2024. Jag bor i Mölnlycke och jobbar som ekonom på Chalmers. Tycker det mesta kring och om hästar är roligt och hoppas kunna vara med och skapa lite aktiviteter och forum för Vinirs medlemmar att mötas i. Mitt hästintresse började på en nybörjarkurs på en ridskola med islandshästar 2021 vilket ledde till att jag några månader senare köpte mig en egen.

Min häst heter Ormur fra Östergårds, en finskfödd valack i sina bästa år och med ett hjärta av guld. Jag älskar att rida ut och att vara i naturen så det är det jag gör mest av. Jag och Ormur har hunnit med lite upptåg och äventyr i skog och mark men ännu inte vågat oss ut på banan.

Jag bor i Lindome. Har en islandshäst som heter Dans och som är med på bilden.

Har suttit i både Djarfurs och Vinirs styrelser i en herrans massa år. Tycker fritidsaktiviteter är "roligast", d v s att träffas och umgås på olika teman runt våra fantastiska hästar.

Till vardags jobbar jag på VolvoCars som Team Manager.

 

 

 Cecilia  Tuija

 Cecilia Ericsson

Tuija Riuttanen

Jag är en inflyttad norrlänning som ridit storhäst under större delen av mitt liv. Omkring 2015 började jag rida islandshäst, och ett år senare blev jag medryttare på Dreki. Efter ytterligare sju år blev en barndomsdröm sann då Dreki blev min första alldeles egna häst. Vi tycker mer om att rida i skogen än på tävlingsbanan. Som ny ledamot i styrelsen sedan 2024 ser jag fram emot att engagera mig i olika roliga aktiviteter, både med och utan häst, huvudsakligen utanför tävlingsvärlden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitt namn är Tuija Riuttanen och jag gick i pension när vi flyttade hit till Kungsbacka

Jag är ledamot i Vinirs styrelse sedan två år tillbaka, vi flyttade till Älvsåker 1 november 2019 och tyckte det var ett bra sätt att lära känna nya människor att gå med i styrelsen för Vinir, men så kom ju pandemin i vägen så det blev inte så många arrangemang. Hoppas nu att i år blir ett bättre åt med roliga saker som vi kan ordna i Vinir.

Jag o Janne har 5 st islands ston i åldrarna 8-23 år fyra egna uppfödningar 1 inköpt som unghäst och den äldsta Embla 23 år skall ha föl om två månader med Oliver frá Kvistum.

Jag tycker om att tävla på mina hästar i en klubbnivå som passar oss bäst, att gå på kurser med mina hästar tycker jag också är roligt och givande. Arrangerar själv lite kurser med Johan Häggberg.

Till vardags så rider jag två av våra hästar och tar hand om sysslorna kring det för de står på stall nattetid.

Vi är några stycken som träffas och stickar/fikar ihop och ibland rider ut med våra hästar.

 Monica  Manuela

 Monica Rohland

Manuela Gustavsson

Mitt namn är Monica, jag har en hästgård i Lindome sedan 1998.

Hästintresset delar jag med min dotter. Vi har både avelsston och rid/tävlingshästar på gården.

Jag har suttit i Vinirs styrelse i många år, tidigare även i Vængurs styrelse.

I mitt engagemang i Vinir är mitt största intresse att vara delaktig i att arrangera olika aktiviteter. I övrigt har jag ett stort intresse för avel och följer gärna vad som händer i den världen. Några föl har det också blivit på vägen.

 

 

Hej, jag heter Manuela, född i Hamburg och flyttat till Kungsbacka 1995. Hästintresset har funnits sedan barnsben och började med Shettisen Mandolito. Tack vare min dotter Lina har den återuppväckts. Hon har “vår” Súnna från Broaskog som jag mer än gärna pysslar om och lånar för en ridtur.

Ett annat stort intresse är Linedance sedan 2007. 

På vardagarna arbetar jag som Inköpare på ett företag som är distributör och 

leverantör av engångsmaterial till den svenska sjukvården.

Mitt uppdrag i styrelsen är ledamot.